ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού


Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού (Τ.Κ+Α) είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη πνευματική κίνηση μυητικής και πρακτικής φιλοσοφίας.

Ιδρύθηκε το 1915, στο Κάιρο της Αιγύπτου, από την Μαρία Routchine Dupré (Ρουτσίν Ντυπρέ), Γαλλίδα υπήκοο, από την Οδησσό της Ρωσίας, με την συμπαράσταση του Δημήτριου Π. Σεμελά, Έλληνα, από την Σηλυβρία της Θράκης.

Ο τελευταίος, μετά τον πρόωρο θάνατο της Ιδρύτριας (1918), ανέλαβε την ηγεσία του Τ.Κ+Α και το ανασύστησε το 1919, με την μορφή που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Σύνθημα του Τ.Κ+Α  είναι:

Αγάπη και Αμοιβαιότητα

μέσα στην Ανθρωπότητα

Οι δε Σκοποί του, είναι:

1. Η Μυητική Εκπαίδευση των μελών του, ώστε να δημιουργήσουν ελεύθερη και ανεξάρτητη προσωπικότητα, ισχυρή και αγαθοεργή.

2. Η υλική, ψυχική και πνευματική Αλληλεγγύη, την οποία τα μέλη του ασκούν ατομικά και συλλογικά προς κάθε πάσχοντα, αδιακρίτως.

3. Η διάδοση ενός Παγκόσμιου Κώδικα Αρχών, βασισμένων στους Νόμους της Ζωής, για την αναγέννηση της κοινωνίας.

Βασιζόμενο στην ιδιαίτερη σύλληψη των Ιδρυτών του, το Τ.Κ+Α μεταδίδει προοδευτικά στα μέλη του μια ιδιαίτερη μυητική διδασκαλία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, ώστε να καταστούν πηγή πραγματικής ισορροπίας, ευτυχίας και προόδου, τόσο για αυτά τα ίδια όσο και για την κοινωνία.

Σύμφωνα με την σύλληψη και την θέληση των Ιδρυτών του, το Τ.Κ+Α, είναι οργανωμένο και διευθύνεται κατά τα πρότυπα των Μυητικών Ιπποτικών Ταγμάτων της Ανατολής.

Το Τ.Κ+Α έχει ως εμβλήματα το Κρίνο και τον Αετό, ιερά σύμβολα της Συμπαντικής Αγάπης και Σοφίας, αντίστοιχα. Τις ανώτερες αυτές Αρετές της Αγάπης και της Σοφίας, καθώς και τα παράγωγά τους, κάθε μέλος του Τάγματος αναλαμβάνει υπεύθυνα να καλλιεργεί και να  εφαρμόζει ανελλιπώς στην ατομική και κοινωνική του ζωή.

Το Τ.Κ+Α βασίζει την απόδειξη των Αρχών του στο προσωπικό παράδειγμα των μελών του, παράδειγμα, το οποίο οφείλει να είναι πλήρες καλών έργων και ειλικρινούς αναζήτησης της Αλήθειας, μακριά από κάθε προσποίηση ή φανατισμό.

Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι το Τ.Κ+Α δεν εξυπηρετεί καμία θρησκεία ή αίρεση, κύκλο οικονομικών συμφερόντων, πολιτική παράταξη, κίνηση ή ιδεολογία.

Αντίθετα, αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα, σε κάθε άνθρωπο, το θεμελιώδες δικαίωμα και καθήκον της ελεύθερης διαμόρφωσης του «πιστεύω» του, της δράσης του και της λατρείας του Ενός και Μόνου Θεού, κάτω από οποιοδήποτε σχήμα θα ήθελε αυτός, ελεύθερα και ανεπηρέαστα, να επιλέξει.

Παράλληλα, περιμένει από τα μέλη του την εκπλήρωση των νόμιμων κοινωνικών τους υποχρεώσεων προς τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και την Πολιτεία στην οποία ζουν και εργάζονται.

Επομένως, μέλος του Τ.Κ+Α μπορεί να γίνει κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητος, θρησκευτικής πίστεως, κοινωνικής, επαγγελματικής ή οικονομικής τάξεως, αρκεί αυτός/αυτή:

  • Να είναι ενήλικας ή να έχει την εξουσιοδότηση των γονέων ή κηδεμόνων του.
  • Να αναζητά αυθόρμητα την Πηγή της Αλήθειας και να θέλει να ζήσει σύμφωνα με αυτήν.
  • Να είναι έντιμος και ειλικρινής.

Από το 1954, η έδρα του Τ.Κ+Α έχει μεταφερθεί στην Αθήνα της Ελλάδος, όπου και λειτουργεί νόμιμα και κανονικά, εκπροσωπούμενο παγκοσμίως από την ελληνική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία: «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ».

Σύμφωνα με την θέληση των Ιδρυτών του, το Τ.Κ+Α δεν κατέχει καμία περιουσία ή ταμείο, ενώ οι υπηρεσίες του παρέχονται στα μέλη του εντελώς δωρεάν, τα δε μέσα για την πραγματοποίηση των Σκοπών του προέρχονται αποκλειστικά από τις εθελοντικές και ελεύθερες συνεισφορές των μελών του.

 

Η  Διεύθυνση του Τάγματος

του Κρίνου και του Αετού

 

Στην Αθήνα της Ελλάδος

Αύγουστος 2018

 

ΥΓ: Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την διοίκηση του Τ.Κ+Α, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eon.gr, περισσότερες πληροφορίες.

)|(

Αφήστε το σχόλιό σας

Γράψτε πρώτοι ένα σχόλιο

avatar
wpDiscuz
EON