ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Ιστορική Δήλωση


(δημοσιεύθηκε στο γαλλικό περιοδικό ΕΩΝ, στις 15 Μαρτίου 1922)

 

Η Διεύθυνση του Τάγματος του Κρίνου και του Αετού δηλώνει κατά τρόπον επίσημο ότι το Τάγμα δεν ευρίσκεται σε σχέση με κανένα άλλο Τάγμα, Εταιρία, Αδελφότητα ή άλλη μυητική ή κοινωνική ή οιασδήποτε άλλης φύσεως ομάδα.

Ελεύθερο και ανεξάρτητο, το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού απονέμει, μαζί με τους δικούς του μυητικούς βαθμούς, τους ΡοδοΣταυρικούς βαθμούς και δηλώνει ότι οι βαθμοί αυτοί δεν ανήκουν σε καμία Εταιρία που να υπάρχει σήμερα, επί της Γης.

Οι βαθμοί αυτοί δεν είναι παρά βαθμοί της εξελίξεως του ανθρωπίνου όντος στην περιοχή της Μυήσεως.

Πράγματι, ένας ΡοδόΣταυρος δεν είναι κάποιο μέλος που ανήκει σε αυτήν ή εκείνην την Αδελφότητα ή την Εταιρία, αλλά είναι το ον το οποίον έφθασε, δια της εξελίξεώς του, ηθικής (της Αγάπης) και πνευματικής (της Σοφίας), στην κατάσταση του ΡοδοΣταύρου.

Οι διάφοροι ΡοδοΣταυρικοί βαθμοί, που δίδονται από το Τάγμα, δεν είναι παρά σταθμοί δια μέσου των οποίων ο άνθρωπος κατορθώνει να ζει την κατάσταση του ΡοδοΣταύρου.

Δανεισθήκαμε τους σταθμούς αυτούς των βαθμών από μίαν αρχαία Αδελφότητα, η οποία έχει πλέον παύσει να ζει, προ πολλού.

Η Διεύθυνση του Τάγματος θεώρησε καθήκον της να τα δηλώσει αυτά, για να παύσει η αμφιβολία και για να βεβαιώσει μίαν ακόμη φορά την ανεξαρτησία και ελευθερία της προσωπικότητας, τόσο της συλλογικής, για το Τάγμα, όσο και ατομικής, για τα μέλη του.

 

Η Διεύθυνση

του Τάγματος του Κρίνου και του Αετού.

15 Μαρτίου 1922

)|(

Αφήστε το σχόλιό σας

Γράψτε πρώτοι ένα σχόλιο

avatar
wpDiscuz
EON