ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Επτά Αρχές Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης


 Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού, από την 100ετή και πλέον εμπειρία και δράση του μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, έχει , σήμερα, μεταξύ άλλων – να προτείνει επτά (7) κριτήρια ποιότητας, γνησιότητας και ισχύος μιας κινήσεως Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης.

Ο Ανθρωπισμός είναι το ιδεώδες που υποστηρίζει και προβάλλει την ιδιαίτερη, μοναδική και ανεπανάληπτη αξία του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, ανεξαιρέτως. Την αξία του αυτή ο άνθρωπος την αντλεί κατ’ ευθείαν από τον Δημιουργό του και την αναδεικνύει με την προς τον πλησίον του αγάπη.

 Ο Ανθρωπισμός θεωρεί ακόμα ότι κάθε άνθρωπος, μέσα από μια ορισμένη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση, η οποία σέβεται και υποστηρίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της προσωπικότητάς του, μπορεί να αναπτύξει δυνατότητες και δυνάμεις ικανές να κάνουν αυτόν και τους πλησίον του να είναι ευτυχείς και να προοδεύουν, δοξάζοντας έτσι τον Δημιουργό τους.

Εξ άλλου, η Αλληλεγγύη είναι η γνησιότερη μορφή του υπαρκτού Ανθρωπισμού. Καθώς απορρέει απ’ ευθείας από αυτόν, αποτελεί την απόδειξη της υλικής, ψυχικής και πνευματικής ενότητας, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, πέρα από φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές.

)|(

Αφήστε το σχόλιό σας

Γράψτε πρώτοι ένα σχόλιο

avatar
wpDiscuz