ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Επτά Αρχές Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης


Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού, από την 100ετή και πλέον εμπειρία και δράση του μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, έχει , σήμερα, μεταξύ άλλων – να προτείνει επτά (7) κριτήρια ποιότητας, γνησιότητας και ισχύος μιας κινήσεως Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης.

 

Ο Ανθρωπισμός, για εμάς[1], είναι το ιδεώδες που εμπνέει, υποστηρίζει και προβάλλει την ιδιαίτερη, μοναδική και ανεπανάληπτη αξία του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου ανεξαιρέτως.

Την αξία του αυτή ο άνθρωπος την αντλεί κατ’ ευθείαν από τον Δημιουργό του, ενώ την  αναδεικνύει και την αποδεικνύει με την προς τον πλησίον του αγάπη, φιλία και αλληλεγγύη

 

Ο Ανθρωπισμός θεωρεί ακόμα ότι κάθε άνθρωπος, μέσα από μια ορισμένη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση, η οποία σέβεται και υποστηρίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της προσωπικότητάς του, μπορεί να αναπτύξει δυνατότητες και δυνάμεις ικανές να κάνουν αυτόν και τους πλησίον του να είναι ευτυχείς και να προοδεύουν, δοξάζοντας έτσι τον Δημιουργό τους.

 

Η Αλληλεγγύη, για εμάς1 είναι η γνησιότερη μορφή του υπαρκτού Ανθρωπισμού. Καθώς απορρέει απ’ ευθείας από αυτόν, αποτελεί την απόδειξη της υλικής, ψυχικής και πνευματικής ενότητας, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, πέρα και μακριά από φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, πολιτικές, φιλοσοφικες ή άλλες προκαταλήψεις.

 

 Τ.Κ+Α,

07/07/2021

[1] Ασχέτως τι γράφουν τα λεξικά.

)|(

Αφήστε το σχόλιό σας

Γράψτε πρώτοι ένα σχόλιο

avatar
wpDiscuz
EON