ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Επτά Αρχές Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης


 Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού, από την 100ετή και πλέον εμπειρία και δράση του μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, έχει , σήμερα, μεταξύ άλλων – να προτείνει επτά (7) κριτήρια ποιότητας, γνησιότητας και ισχύος μιας κινήσεως Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης.

Ο Ανθρωπισμός είναι το ιδεώδες που υποστηρίζει και προβάλλει την ιδιαίτερη, μοναδική και ανεπανάληπτη αξία του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, ανεξαιρέτως. Την αξία του αυτή ο άνθρωπος την αντλεί κατ’ ευθείαν από τον Δημιουργό του και την αναδεικνύει με την προς τον πλησίον του αγάπη.

 Ο Ανθρωπισμός θεωρεί ακόμα ότι κάθε άνθρωπος, μέσα από μια ορισμένη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση, η οποία σέβεται και υποστηρίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της προσωπικότητάς του, μπορεί να αναπτύξει δυνατότητες και δυνάμεις ικανές να κάνουν αυτόν και τους πλησίον του να είναι ευτυχείς και να προοδεύουν, δοξάζοντας έτσι τον Δημιουργό τους.

Εξ άλλου, η Αλληλεγγύη είναι η γνησιότερη μορφή του υπαρκτού Ανθρωπισμού. Καθώς απορρέει απ’ ευθείας από αυτόν, αποτελεί την απόδειξη της υλικής, ψυχικής και πνευματικής ενότητας, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, πέρα από φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές.

)|(

Αφήστε το σχόλιό σας

1 Comment on "Επτά Αρχές Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Ανδριανή Βασιλάκου
Guest
Ανδριανή Βασιλάκου
Ο Ανθρωπισμός είναι το ιδεώδες που υποστηρίζει και προβάλλει και την ιδιαίτερη, …….(γιατί ‘και’ την ιδιαίτερη; εννοεί μαζί με άλλα που προβάλλει και την ιδιαίτερη;) Αρχή πέμπτη: Η Διαφάνεια §2. Η αληθής, ακριβής και συστηματική ενημέρωση και πληροφόρηση παντός τρίτου σχετικά με τα κίνητρα, τους πόρους, τα μέσα, την πρόοδο και τα αποτελέσματα μιας κίνησης Αλληλεγγύης είναι καθήκον απέναντι στην ιδέα, στην διάδοση της ιδέας καθώς και της ίδιας της πράξης της Αλληλεγγύης……(μήπως ‘καθώς και στην ίδια την πράξη της Αλληλεγγύης’ ή αναφέρεται στην διάδοση της πράξης:) Αρχή έκτη: Η Αποτελεσματικότητα 2) αλλά και, ακόμα βαθύτερα, – μέσα στον πάσχοντα,… Read more »
wpDiscuz