ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Διάφορα Αποσπάσματα από τις Διδασκαλίες του Δ. Π. Σεμελά


Με ρωτάς, Μαθητή, τι είναι μια ηθική αρχή;

Μια ηθική αρχή, μέσα στην ζωή και μέσα στον λόγο υπάρξεως του ανθρώπου, είναι ένα ιερό μονοπάτι, το οποίο ο άνθρωπος, ακόμα κι αν εκτίθεται σε κίνδυνο, δεν πρέπει να αφήσει, αλλά και δεν μπορεί πλέον να εγκαταλείψει, χωρίς να διαπράξει το έγκλημα της αυτό-προδοσίας.

)|(

Πρέπει πολύ να θέλεις και λίγο να επιθυμείς.

Διότι η Θέληση διεγείρει την δύναμη των απορροών της ψυχής σου και τις επιτείνει με τάξη, αναλόγως της ανάγκης. Ενώ η επιθυμία εξαπολύει (άτακτα) την ένταση των απορροών της ψυχής σου.

)|(

Καταλαβαίνετε καλά ότι για να υπάρξει επανενσάρκωση, η προϋπόθεση είναι ο άνθρωπος να έχει γίνει αθάνατος, δηλ. μετά τον θάνατό του να έχει διατηρήσει την προσωπικότητά του. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση μπορούμε να μιλήσουμε για επανενσάρκωση.

)|(

Ο Μυημένος στην Αλήθεια, αν και το πεπρωμένο του είναι να ζει μέσα στο σύγχρονο χάος, δεν συμμετέχει σε αυτό.

Ο Μυημένος στην Αλήθεια πιστεύει στον Νόμο της Ενότητας της Ανθρωπότητας, που οι άλλοι αγνοούν ή θέλουν να παραγνωρίζουν.

Ο Μυημένος στην Αλήθεια πιστεύει στον Χριστό, στον Θεό. Γνωρίζει ότι η Ανθρωπότητα δεν έχει παρά έναν Υπέρτατο Οδηγό, και Αυτός είναι Εκείνος, ο Κύριος!

Ενδυναμωμένος από αυτή την πίστη, ενωμένος με Εκείνον, διανύει αργά και με προσπάθεια τον δρόμο της Μυήσεως, τον δρόμο της Αλήθειας, τον δρόμο της Σωτηρίας.

 

)|(

Αφήστε το σχόλιό σας

Γράψτε πρώτοι ένα σχόλιο

avatar
wpDiscuz
EON