ΑΓΑΠΗ)|(ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ)|(ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Μαρία Routchine-Dupré


Η Μαρία Routchine (Ρουτσίν), εβραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας την 25η Νοεμβρίου 1883 και πέθανε στο Παρίσι της Γαλλίας την 30η Ιανουαρίου 1918.

Σε πολύ μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένειά της στο Παρίσι. Στα 15 της χρόνια έμαθε σχέδιο και ζωγραφική και εξειδικεύτηκε στην μελέτη των λουλουδιών.

Από πολύ νωρίς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της και την αγάπη της για τον άνθρωπο, η δε κοινωνικά καταπιεσμένη γυναίκα ήταν το διαρκές αντικείμενο της συμπόνιας της.

Και ήταν ακριβώς αυτή η λαχτάρα από Αγάπη για τον Άνθρωπο και την Ανθρωπότητα, που την οδήγησε και την ύψωσε πνευματικά τόσο, ώστε να λάβει την Χάρη μιας νέας Αποκάλυψης, την οποία και προσέφερε στην Ανθρωπότητα μέσα από το Έργο της.

Παντρεύτηκε τον Ευγένιο Dupré (Ντυπρέ), Γάλλο Μηχανικό Σχεδιαστή και απέκτησε τρία παιδιά.

Το 1909 οι Dupré εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στο Κάιρο, όπου και συνάντησαν (1910) τον Δημήτριο Σεμελά, κληρονόμο και διάδοχο της Ανατολικής Ροδοσταυρικής Παραδόσεως («Αδελφοί της Ανατολής»), με τον οποίον ανέπτυξαν βαθύτατους πνευματικούς δεσμούς και συνεργασία.

Στις 6/19 Ιανουαρίου 1915, η Μαρία Routchine ίδρυσε το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Αμέσως μετά, επέστρεψε στο Παρίσι απ’ όπου και εργάστηκε ακατάπαυστα «για την Αγάπη της Ανθρωπότητας», μεταδίδοντας εμπνευσμένες Διδασκαλίες προς τους μαθητές της, στο Παρίσι, το Κάιρο και την Αθήνα, μέχρι τον θάνατό της, σε ηλικία μόλις 34 ετών.

 

)|(

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Γράψτε πρώτοι ένα σχόλιο

avatar
wpDiscuz
EON